Sainz weerspreekt fricties met Verstappen

Sainz weerspreekt fricties met Verstappen ANP

Carlos Sainz spreekt tegen dat er spanningen zijn tussen hem en Max Verstappen na de Grand Prix van Australië. De jonge Nederlander foeterde dat het een lust was na de openingsrace van de Formule 1 afgelopen zondag, waarin hij ietwat teleurstellende als tiende eindigde achter zijn Spaanse teamgenoot bij Toro Rosso.

,,Ik zou zeggen dat het gezonde rivaliteit is. Ik heb in ieder geval met niemand problemen'', zei Sainz op de website van de Formule 1.

Verstappen was erg boos na de race in Melbourne. Toro Rosso gunde Sainz eerder een bandenwissel dan hem, terwijl hij in een betere positie lag. Bovendien weigerde de teamleiding daarna Sainz de opdracht te geven de snellere Verstappen voorbij te laten gaan. De Limburger toucheerde bij een wanhoopspoging de achterkant van de bolide van Sainz en spinde.

,,Ik zag hem in mijn spiegels inderdaad tollen. Max reed op het randje, maar dat hoort in de Formule 1. Ik vind wel dat wij meer verdienden dan de negende en tiende plaats, want ik heb wel acht keer een ander ingehaald.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu