Sam Gortzak gaat voor zesde seizoen bij Lycurgus, Daan Nijeboer en Sander Scheper stoppen

Sam Gortzak heeft bijgetekend bij Lyurgus. Foto Jan Kanning

Sam Gortzak speelt ook volgend seizoen voor het volleybalteam van Lycurgus uit Groningen. De spelverdeler kwam in de zomer van 2015 naar Groningen en gaat aan zijn zesde seizoen beginnen.

Sander Scheper zet na vijf seizoenen een punt achter zijn loopbaan. Ook Daan Nijeboer stopt. Vorige week werd al bekend dat Frits van Gestel naar Draisma Dynamo gaat.

Gortzak is nu nog de enige speler in de selectie deel die alle prijzen die de afgelopen jaren zijn gewonnen op zijn palmares heeft bij kunnen schrijven. De landstitels in 2016, 2017 en 2018. De beker in 2016 en 2020 plus de Supercups in 2015 tot en met 2018.

Content

De 25-jarige speler die via Zaanstad en het Talentteam Papendal bij Lycurgus terechtkwam gaat zich de komende tijd ook richten op zijn maatschappelijke loopbaan. De technische staf is content met het blijven van Gortzak.

Scheper gaat zich helemaal richten op zijn maatschappelijke carrière. De middenman is momenteel bezig met zijn studie master energy & environmental Sciences. De 24-jarige Scheper werd drie keer landskampioen, won twee keer de beker en pakte vier Supercups. ,,Ik heb er lang over nagedacht, maar het is goed zo. Ik heb mooie jaren gehad en veel meegemaakt.’’

Energie

De 20-jarige Nijeboer speelde met een onderbreking twee jaar voor Lycurgus.

Het bestuur dankt Scheper, Van Gestel en Nijeboer voor hun inzet, energie en passie die ze getoond hebben en wenst hen succes in de toekomst. Met Gortzak komt het aantal spelers voor volgend seizoen op zes. Eerder werden Bennie Tuinstra, Geoffrey van Gent, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger al gecontracteerd voor het komende seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu