Schaatscoach Anema met Team Zaanlander aan de slag

Schaatscoach Anema met Team Zaanlander aan de slag ANP

Schaatscoach Jillert Anema gaat met Team Zaanlander het nieuwe seizoen op de langebaan in. De markante Fries was op zoek naar nieuwe geldschieters, omdat easyJet de sponsoring van zijn ploeg afgelopen zomer na een samenwerking van twee jaar stopzette vanwege de coronacrisis.

Zaanlander (kaas) wordt geproduceerd door zuivelbedrijf Royal A-ware. Dat laatste concern is al jarenlang sponsor van de marathonteams van Anema.

Anema reageert verheugd op de nieuwe ontwikkelingen rond zijn teams. "We zien het schaatsseizoen als Team Zaanlander met heel veel vertrouwen tegemoet", laat hij weten.

Topman Jan Anker betoogt dat zijn bedrijf de schaatssport een "warm hart" toedraagt. "We zijn een oer-Hollands familiebedrijf en we breiden de samenwerking nu uit naar de langebaan. Ik ben blij dat we op deze manier een impuls kunnen geven aan deze fantastische sport."

Het vrouwenteam bestaat uit Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten, Maaike Verweij en Elisa Dul. Tot het mannenteam behoren Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Jordy Harink, Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Victor Ramler en Jos de Vos.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu