Schaatser Dai Dai N'tab: 'Ik ben hier niet gekomen om in een geel pak te rijden'

Bij Jumbo-Visma hoopt Dai Dai N'tab (26) eindelijk het laatste stapje richting internationaal succes te zetten. Maar breken met Reggeborgh viel hem zwaar. ,,Ik heb daar wel twee maanden slecht van geslapen.”

 Dai Dai Ntab voert bij de teampresentatie van Jumbo-Visma een treintje aan voor Hein Otterspeer en Thomas Krol. De sprinter voelt zich goed bij zijn nieuwe ploeg en ervaart meer stabiliteit.

Dai Dai Ntab voert bij de teampresentatie van Jumbo-Visma een treintje aan voor Hein Otterspeer en Thomas Krol. De sprinter voelt zich goed bij zijn nieuwe ploeg en ervaart meer stabiliteit. Foto: ANP/Vincent Jannink

Gedesillusioneerd stapt hij in het vliegtuig richting Nederland, zonder individuele medaille in de rugtas. Het is maart 2019 en Dai Dai N'tab heeft op de WK afstanden in Salt Lake City op de 500 meter niet gedaan wat van de sprinter van Reggeborgh werd verwacht: meedoen om de plakken. Hoog in de wolken daalt het besef steeds meer in: voor succes in de sprint moet hij, hoe pijnlijk ook, zijn heil elders zoeken.

Keiharde cijfers