IJshockey-scheidsrechterbaas Martin de Wilde uit Zuidbroek geeft toe: GIJS-goal in Tilburg had moeten tellen

Martin de Wilde onlangs in actie als scheidsrechter op de ijsbaan in Tilburg, waar zondag de goal van GIJS over het hoofd werd gezien.

Martin de Wilde onlangs in actie als scheidsrechter op de ijsbaan in Tilburg, waar zondag de goal van GIJS over het hoofd werd gezien. Foto: Brigitte Jansen/Fotobrigade Jans

Scheidsrechtersbaas Martin de Wilde van ijshockeybond NIJB geeft toe dat de goal die Danny Kerstholt zondagavond gescoord dacht te hebben voor GIJS HEPRO Groningen, gewoon had moeten tellen. De Groningse ijshockeyers kopen er weinig voor: de beslissing wordt niet teruggedraaid.

De Groningse ijshockeyers, volop bezig in de play-offs om het kampioenschap van de eredivisie, het tweede niveau van Nederland, waren zondagavond woest op de arbiters Brock en Sterkens, die niet ingingen op de vele protesten van GIJS-spelers en –staf en bleven bij hun beslissing om de goal niet te tellen. Daardoor bleef het 3-2 en met die uitslag dwong Tilburg Trappers 2 een beslissende wedstrijd af, die komende zaterdag in Sportcentrum Kardinge wordt gespeeld. Was het 3-3 geworden, dan had een verlenging en eventueel penalty shots de beslissing moeten brengen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's