Scherp Donar besluit Europese campagne met ruime zege in leeg Martiniplaza

De basketballers van Donar hebben woensdagavond een teleurstellend optreden in de groepsfase van de FIBA Europe Cup positief afgesloten. In Martiniplaza werd het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls overtuigend met 85-59 verslagen. Donar was al uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Leon Williams van Donar baant zich een weg tussen de Kapfenberg-spelers Milos Gruber (links) en Dejan Cigoja.

Leon Williams van Donar baant zich een weg tussen de Kapfenberg-spelers Milos Gruber (links) en Dejan Cigoja. Foto: Jan Kanning

Vanwege de coronamaatregelen was er geen publiek aanwezig in Martiniplaza bij de confrontatie met de Oostenrijkers. Donar besloot door de gedeeltelijke lockdown van drie weken geen competitieduels zonder publiek te spelen. IJs en weder dienende staat nu voor de Groningers op zondag 5 december de uitwedstrijd tegen Yoast United ingepland. De thuiswedstrijden in de competitie tegen BAL en Feyenoord prijken voorlopig op respectievelijk 8 en 14 december op de speelkalender. Donar maakte tegen Kapfenberg het verschil in het begin van het derde kwart. Daarna werd de voorsprong gestaag uitgebouwd in de slotfase.

Goede start Donar

Nieuws

menu