Schorsing Messi voor start WK-kwalificatie is verjaard

Schorsing Messi voor start WK-kwalificatie is verjaard ANP

De schorsing die de Argentijnse voetballer Lionel Messi vorig jaar kreeg na zijn rode kaart op het toernooi om de Copa América is verjaard. Messi kan daarom volgende maand voor zijn land spelen bij de start van de WK-kwalificatie tegen Ecuador. De Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia heeft dat te horen gekregen van de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol.

Messi kreeg een schorsing van drie maanden en een boete opgelegd omdat hij de Conmebol van corruptie had beschuldigd. Dat deed hij na de troostfinale van de Copa América tegen Chili, op 6 juli 2019. De aanvaller van FC Barcelona werd tijdens die wedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Messi zou door de schorsing voor die rode kaart de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK, die in maart zou worden gespeeld, moeten missen. De start van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks is vanwege corona uitgesteld naar oktober. Op de straf zit een verjaringstermijn van één jaar. Die is voorbij, waardoor Messi komende maand toch mee kan spelen in de wedstrijd tegen Ecuador.

Nieuws

Meest gelezen

menu