Schouten wint massastart na val

Schouten wint massastart na val ANP

Irene Schouten heeft zondag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen op spectaculaire wijze de massastart gewonnen. De 23-jarige schaatsster van Team Clafis kwam vroeg in de wedstrijd ten val, maar herstelde zich knap van die tegenvaller. Met dank aan ploeggenote Carien Kleibeuker, die veel kopwerk deed, kon de ex-wereldkampioene toeslaan in de eindsprint. Schouten versloeg haar grote rivale Ivanie Blondin uit Canada, de nieuwe wereldkampioene, en de Japanse Miho Takagi op het laatste rechte stuk.

Voor Schouten was het dit seizoen haar derde overwinning op dit onderdeel in het wereldbekercircuit. De Nederlands kampioene stelde daarmee in Thialf de eindzege veilig in het klassement, goed voor een bedrag van ongeveer 13.500 euro.

Bij de mannen verzekerde Arjan Stroetinga zich van de eerste plaats en de winstpremie in het eindklassement van de massastart. De ex-wereldkampioen moest het in de eindsprint afleggen tegen de winnende Belg Bart Swings en nummer twee Fabio Francolini uit Italië. De derde plaats van Stroetinga, die dit seizoen twee wedstrijden won, was voldoende voor de eindzege in het wereldbekerklassement.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu