Wielerseizoen voorbij voor ‘technisch perfect’ geopereerde Mollema (die vrijdag uitviel in de Tour de France)

Wielrenner Mollema zes weken uit roulatie met polsbreuk ANP

Bauke Mollema is met succes geopereerd aan zijn opgelopen verwondingen. Dat heeft zijn ploeg Trek-Segafredo laten weten.

Mollema kwam gisteren tijdens de dertiende Tour-etappe op weg naar de Puy Mary lelijk ten val en moest de strijd direct staken. Al snel bleek dat hij drie breuken in zijn onderarm had opgelopen. Vrijdagavond is Mollema direct geopereerd, en die ingreep is volgens het statement ‘technisch perfect’ verlopen.

Trek meldt dat de hersteltijd zo’n zes weken bedraagt, maar dat het niet de verwachting is dat Mollema dit seizoen nog in actie komt. Hij reist vandaag nog naar huis om daar aan zijn herstel te beginnen.

Mollema was de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. Hij was een van de slachtoffers van een valpartij zo’n 86 kilometer van de finish. In een flauwe bocht naar rechts gingen enkele renners onderuit. Romain Bardet, de Franse nummer 4 van het algemeen klassement, belandde ook op het wegdek. Hij bleef even zitten, maar stapte vervolgens weer op de fiets. Nairo Quintana, de nummer 5 van het klassement. hield een beschadigde elleboog aan de valpartij over.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu