Serena Williams haakt weer af in Hopman Cup

Serena Williams haakt weer af in Hopman Cup ANP

Serena Williams heeft in haar eerste partij van 2016 voortijdig moeten opgeven wegens een knieblessure. De Amerikaanse tennisster staakte de strijd om de Hopman Cup in de tweede set van de wedstrijd tegen de Australische Jarmila Wolf. De stand was op dat moment 7-5 2-1 in het nadeel van Williams.

De Amerikaanse nummer één van de wereld had een dag eerder al verstek moeten laten gaan in de partij tegen de Oekraïense Elina Svitolina. Vicky Duval viel toen in voor haar landgenote, maar verloor met 6-4 6-1.

Het gestaakte duel op de Hopman Cup in Perth, een jaarlijks toernooi voor gemengde landenteams, was het eerste voor Williams sinds de verloren US Open-finale tegen de Italiaanse Roberta Vinci op 11 september. Door die nederlaag miste ze de unieke vier grandslams in één jaar. De eerste grandslam van dit jaar, de Australian Open, begint op 18 januari.

"Ik heb een knieontsteking die maar heel langzaam overgaat", zei Williams na haar aftocht.,,Ik heb gewoon nog wat meer tijd nodig. Ik kan nog niet zeggen of ik deze week nog in actie zal komen, ik bekijk het per dag."

Nieuws

Meest gelezen

menu