Serena Williams stoomt door in Melbourne

Serena Williams stoomt door in Melbourne ANP

Tennisster Serena Williams is hard op weg naar weer een finaleplaats op de Australian Open. De Amerikaanse titelverdedigster en zesvoudig kampioene bereikte dinsdag de halve finales door een zege op Maria Sjarapova, in een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. Voor de achttiende keer op rij was Williams te sterk voor de Russin: 6-4 6-1.

Slechts twee keer in haar carrière wist Sjarapova de Amerikaanse nummer één van de wereld te verslaan, in 2004 in de finales van Wimbledon en de WTA Tour Finals. Sindsdien incasseerde de Russische blondine louter nederlagen. ,,Heel frustrerend'', mopperde Sjarapova dinsdag in de Rod Laver Arena. ,,Maar tegelijkertijd ook motiverend. Serena is van een ander niveau, ze verplicht alle andere tennissters harder te werken. Ik moet weer terug naar de tekentafel.''

Sjarapova, in 2008 de beste in Melbourne en vorig jaar verliezend finaliste, had soepel de laatste acht bereikt. De nummer vijf van de wereld merkte in de kwartfinale echter weer dat Williams van een andere orde is. ,,Toch blijf ik proberen daar verandering in te brengen'', aldus de 28-jarige Sjarapova.

Zware tegenstanders

In de halve finales stuit Williams op de als vierde geplaatste Agnieszka Radwanska. De Poolse bereikte voor de tweede keer de laatste vier in Melbourne door de Spaanse Carla Suárez Navarro te verslaan: 6-1 6-3.

Williams won het grandslamtoernooi al zes keer. Behalve vorig jaar pakte ze in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010 de zege. De 34-jarige Amerikaanse heeft in deze editie nog geen set verloren. ,,Maar in sport staat niets vast. Ik moet nog steeds twee partijen winnen tegen twee zware tegenstanders'', aldus Williams.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu