Sergio Padt in de trein: 'Weet je wel wie ik ben?'

Doelman Sergio Padt. Foto ANP

DvhN-medewerker Marc Bos stapte zondagavond toevallig in dezelfde trein als FC Groningen-keeper Sergio Padt. Bos was er getuige van hoe de doelman zich misdroeg en werd opgepakt.

,,Weet je wel wie ik ben?” De woorden van FC Groningen-doelman Sergio Padt kunnen niemand in de coupé ontgaan.

Niet ingecheckt

Twee conducteurs – een man en een vrouw – willen hem een boete geven voor zwartrijden in de trein tussen Groningen en het Duitse Weener. De aanvoerder van FC Groningen is even daarvoor ingestapt op station Europapark, vlak bij het stadion van FC Groningen. In de trein van 20.56 uur, enkele uren na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ. Padt is in het gezelschap van een man en een vrouw. Aan de man vertelt hij in een onsamenhangend gesprek dat hij niet heeft ingecheckt. Het drietal overlegt hoe Padt kan voorkomen dat de conducteurs dat ontdekken.

Het trio splitst zich op. Padt en de vrouw nemen plaats in de achterste van de twee coupés, in een poging de controleurs te ontlopen. De doelman is bij de volgende halte immers al op de plaats van bestemming: zijn woonplaats Kropswolde. Zodra hij de trein binnenstapt, draaien meerdere hoofden zijn kant op; het is duidelijk dat passagiers de keeper herkennen.

Boete

Dan komen de conducteurs. Ze vragen Padt om zijn vervoersbewijs. Er ontstaat een discussie en Padt staat op. Zijn woorden – ,,Weet je wel wie ik ben?’’ – helpen niet. De boete wordt uitgeschreven.

Daar is Padt het duidelijk niet mee eens. Meerdere passagiers houden de gespannen situatie nauwgezet in de gaten; de bijna 2 meter lange gestalte van de keeper is imposant. Padt scheldt de twee conducteurs en een aanwezige beveiliger de huid vol, maar daar blijft het niet bij: hij haalt uit en slaat de beveiliger.

Met de mannelijke conducteur probeert de beveiliger Padt in bedwang te houden, waarbij de beveiliger zijn horloge verliest. Een oudere dame verlaat geschrokken de coupé.

De vrouwelijke conducteur haast zich naar de machinist voorin in de trein en belt ondertussen de politie; de gewaarschuwde bestuurder zet de trein stil op station Kropswolde en houdt de deuren gesloten totdat de politie arriveert.

Bankje

Padt is enigszins gekalmeerd. Hij wacht onderuitgezakt op een bankje op de komst van de politie. Een meisje loopt uit de coupé en belt woedend met het thuisfront. ,,Nu ben ik nog later thuis door een of andere agressieve klootzak die zegt dat hij voor FC Groningen speelt!’’

Wanneer Sergio Padt door agenten wordt aangehouden op het station, laat hij wederom op luide toon blijken dat hij het daarmee niet eens is. Nadat de trein ongeveer een kwartier heeft stilgestaan, vervolgt die zijn weg.

Nieuws

Meest gelezen

menu