Shorttracksters hand in hand het podium op voor gouden medaille

Foto: ANP

De Nederlandse shorttracksters hebben op Medal Plaza in Peking hun gouden medailles gekregen voor hun overwinning op de olympische aflossing.

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma waren zondag in de finale in het Capital Indoor Stadium overtuigend de beste, voor Zuid-Korea (zilver) en China (brons). Vier jaar geleden in Pyeongchang pakten de Nederlandse shorttracksters brons op de aflossing.

Schulting, Van Kerkhof, Poutsma en Velzeboer stapten hand in hand het podium op. Ze hingen bij elkaar de gouden medailles om die ze werden aangereikt door IOC-lid Ng Ser Miang uit Singapore.

Schulting mocht al voor de derde keer op deze Winterspelen het grote podium in de Chinese hoofdstad betreden. De 24-jarige shorttrackster won eerder zilver op de 500 meter en ze prolongeerde haar olympische titel op de 1000 meter. Schulting kan later in de week ook nog een medaille pakken op de 1500 meter.

De shorttracksters bezorgden Nederland het zesde goud op deze Spelen. TeamNL pakte vooralsnog ook vier zilveren en twee bronzen plakken. Nederland neemt de vierde plaats in het medailleklassement in.

Nieuws

menu