Opvallende transfer: Sief Ronde verruilt VV Hoogezand voor Arabische profclub Emirates Club

Sief Ronde. Foto: VV Hoogezand

Voetbaltrainer Sief Ronde verruilt de amateurs van VV Hoogezand voor de profs van Emirates Club uit de Verenigde Arabische Emiraten. De inwoner van Hoogezand was eerder ook al werkzaam voor de club uit Ras Al Khaima.

Emirates Club benaderde Ronde eind juni met de vraag de coördinatie van de jeugd op te pakken. ‘Na enig wikken, wegen en onderhandelen rolden er plezierige afspraken uit’, heeft hij de jeugdtrainers van VV Hoogezand laten weten.

Ronde trad in mei 2019 aan als hoofd jeugdopleiding van VV Hoogezand, de club die hij ook als speler diende.

Van FC Groningen tot Ajax in Ghana

Daarvoor had hij een lange loopbaan als trainer. Hij was onder meer gedurende vier jaar als fulltime kracht verbonden aan FC Groningen, trainde negen jaar amateurclubs in de regio en was docent bij de KNVB.

Vervolgens kreeg hij een aanbod van Ajax om een voetbalacademie op te zetten in het Afrikaanse Ghana. Een aanbieding die Ronde, afgestudeerd volkenkundige, niet kon weigeren.

Bondscoach Qatar onder 12

Ajax stopte na drie jaar met de Ghanese voetbalacademie. Ronde zette zijn buitenlandse avontuur voort in het Midden-Oosten. Hij werkte vijftien jaar voor verschillende profclubs in de Verenigde Arabische Emiraten en was twee jaar bondscoach van Qatar onder 12.

De voetbaltrainer keert eind deze week terug naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu