Sifan Hassan als snelste naar finale 1500

Sifan Hassan als snelste naar finale 1500 ANP

Sifan Hassan heeft vrijdag met het nodige machtsvertoon de finale bereikt van de 1500 meter bij de WK indoor in Portland. De 23-jarige Arnhemse was in de series met 4.07,28 de snelste. De geboren Ethiopische stelde zich daarmee nadrukkelijk kandidaat voor een medaille in de finale van zaterdag.

Alleen de Ethiopische Gudaf Tsegay kon concurreren met Hassan. Tsegay ging in de tweede serie mee in het spoor van de Nederlandse en klokte 4.07,98. In de eerste heat was de Ethiopische Dawit Seyaum de snelste met 4.09,05.

Hassan sloeg twee jaar geleden bij de WK indoor in Sopot de 1500 meter over en concentreerde zich toen volledig op de 3000 meter. Daarop werd ze vijfde, tot haar eigen teleurstelling. In Portland gaat de Europees kampioene op de 1500 meter voor goud.

,,Ik was het meest blij met de snelle laatste honderd meter'', zei de Arnhemse aan de finish. ,,Die sprint heb ik in de finale ook nodig, al weet je nog niet hoe die race zal lopen. Dat er drie Ethiopische vrouwen in de finale staan, maakt me echt niet uit. Ik voel me heel sterk. Deze race heb ik goed gelopen, terwijl het niet makkelijk was. Ik ben heel langzaam naar voren gelopen. Ik merk dan dat ik echt veel geleerd heb. Dat ik eerst achterin liep, maakt niet uit. Het gaat hier niet om de tijd. Misschien gaat het morgen ook langzaam, misschien gaan de laatste 800 meter juist heel snel. Maar ik ben zoveel beter dan twee jaar geleden in Sopot, dus dat zien we wel.''

Nieuws

Meest gelezen

menu