Volleyballers Lycurgus uit Groningen boeken uit bij Taurus in Houten simpele 3-0 overwinning

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben zaterdag een simpele 3-0 zege geboekt op Taurus in Houten.

Uitblinker Bennie Tuinstra.

Uitblinker Bennie Tuinstra. Foto Jan Kanning

De Groningers speelden zelf geen grootse wedstrijd, maar het was genoeg om de tegenstander met de setstanden 25-21, 25-21 en 25-18 aan de kant te zetten. Bennie Tuinstra was bij Lycurgus de uitblinker. De Friese passer-loper was verantwoordelijk voor zo’n 20 punten en was onder meer serverend sterk. Ook Auke van de Kamp, die terugkomt van een knieblessure, speelde tegen Taurus een goede wedstrijd.

Coronacrisis

Na hervatting van de competitie, nadat die enkele maanden vanwege de coronacris stillag, behaalde Lycurgus zaterdag de tweede zege op rij. Vorige week werd VoCASA thuis in Groningen eveneens zonder problemen met 3-0 verslagen. Voor de lockdown wonnen de Groningers in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ook al met maximale cijfers van ZVH in Zevenhuizen.

Lycurgus staat momenteel met 9 punten uit vier wedstrijden op de tweede plek in de eredivisie. Koploper is Dynamo met eveneens 9 punten, maar uit drie wedstrijden. De Apeldoorners zijn de enigen die Lycurgus dit seizoen tot nu toe een nederlaag bezorgden. Op nieuwjaarsdag verloren de Groningers in eigen huis met 3-1.

Geen grootse wedstrijd

Het was geen grootste wedstrijd van de ploeg van coach Arjan Taaij, maar goed genoeg om niet in de problemen te komen. Steeds in de slotfase van de set werd op de beslissende momenten toegeslagen. Bennie Tuinstra was met 20 punten de grote man. De Fries begon net als Jerome Cross, Van de Kamp, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr in de basis. Taurus speelde met veel inzet, maar was niet goed geoeg om de Groningers te verslaan.

Cleane overwinning

Coach Arjan Taaij van Lycurgus sprak op de site van de club van een cleane overwinning. ,,Alle sets waren wel een beetje vergelijkbaar. Steeds richting de twintig punten namen we afstand. Kijkend naar de cijfers hebben we ons side-out percentage net niet gehaald. Daarvoor maakten we aanvallend net even te veel fouten. Blokkerend hadden we het op orde en serverend deden we het ook vrij goed. Auke en Bennie waren goed. Gewoon een 3-0 zege en weer door’’, stelde hij.

Lycurgus heeft de intentie om door te gaan met Erik Noordijk als assistent-coach. De coach van de mannen van Sudosa uit Assen hielp het Groningse team uit de brand, nadat er geen toestemming werd gegeven om de technische staf met oud-speler Chris Voth te versterken. De Canadees kreeg geen werkvergunning.

Intentie om te verlengen

,,Erik heeft nu een tijdelijk contract tot 20 januari met de intentie om dat te verlengen tot 1 mei, tot het einde van het seizoen. Ik acht de kans groot dat hij blijft’’, zei Taaij. ,,Er liggen wat vraagstukken betreffende staf, maar aan de andere kant is het nu niet te tijd om over de invulling daarvan nu al allerlei definitieve keuzes te maken. Corona heeft zijn invloed. We weten niet of we dit seizoen wel kunnen uitspelen en of er straks weer wat verandert. Al hoop ik dat niet.‘’

Willem de Wit

Lycurgus beschikt verder ook weer over de diensten van Willem de Wit als data/video-analist. Hij heeft besloten zijn oude club de helpende hand te bieden. De Groninger legde na het vorig seizoen zijn functie neer, maar zit bij de thuiswedstrijden van Lycurgus weer achter zijn computer om de data te verzamelen en de verrichtingen van het team te analyseren.

De uitwedstrijden van Lycurgus worden gedaan door Rianne Verhoek, die als data/video-analist in dienst is van volleybalbond Nevobo en scout voor het Nederlands vrouwenteam. Ze ging eerder ook mee naar Moskou toen Lycurgus daar een Europese wedstrijd speelde.

Taurus-Lycurgus 0-3

Setstanden: 21-25, 21-25-21 18-25.

Toeschouwers: 0.

Volgende wedstrijd: Barneveld, 19.30 uur, SSS-Lycurgus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu