'Situatie FC Twente nog steeds urgent'

'Situatie FC Twente nog steeds urgent' ANP

De situatie bij FC Twente is nog steeds "zorgwekkend en urgent''. Dat schrijft dinsdag interim-directeur Onno Jacobs in een rubriek op de website van de noodlijdende eredivisieclub uit Enschede.

"Ruim drie weken ben ik nu werkzaam bij FC Twente, maar om eerlijk te zijn voelt het meer als drie maanden'', betoogt de oud-topman van Feyenoord. "Er komt ontzettend veel op de club en daarmee ook op mij af. Deze 'onder curatele’-periode vraagt het uiterste van iedereen bij FC Twente. Na 1 mei is meer duidelijk over de toekomst van de club.''

Jacobs heeft voorlopig de dagelijks leiding bij FC Twente. "Helaas heeft Gerald van den Belt meer tijd nodig om te herstellen'', meldt hij over zijn zieke collega-bestuurder.

De gemeenteraad van Enschede stemde half december in met een reddingsplan. De licentiecommissie strafte de Tukkers eerder met een boete van 45.000 euro en drie jaar geen Europees voetbal wegens een omstreden deal met een investeringsmaatschappij. Er lopen nog diverse onderzoeken naar het financiële beleid bij FC Twente in de afgelopen jaren.

Nieuws

Meest gelezen

menu