Skye Morssinkhof wint Grote Prijs De Wolden

Skye Morssinkhof was met G-Vingino-Blue de snelste in de barrage bij de Young Riders op CH De Wolden. Foto: Jacob Melissen

Negen combinaties plaatsten zich zondagmiddag voor de barrage van de Grote prijs voor Young Riders op het CH De Wolden. In die barrage was Skye Morssinkhof (Vragender) met G-Vingino-Blue de snelste foutloze combinatie. Zij liet de Duitser Matthis Westendarp en de Britse Red Morgan achter zich.

Het basisparcours was voor de liefhebber uitermate interessant om te volgen. Het was een fair parcours, waarin de dressuurmatig geschoolde paarden duidelijk in het voordeel waren. Dat moet de reden zijn dat onder de negen ruiters in de barrage er drie Duitsers te vinden waren.

Feitelijk moest je het parcours in één tempo rijden, met hier en daar een kleine verruiming of juist het tegenovergestelde. Te veel combinaties – 50 procent van het deelnemersveld – noteerden acht strafpunten of meer en deze waren constant te herleiden tot fouten van de ruiter.

Geen problemen met de paarden

Aan bondscoach Vincent Voorn nu de taak om richting het EK juist aan het dressuurmatig berijden van de paarden te gaan werken. Temeer omdat zich dat in de landenwedstrijd die vrijdag werd gereden bij zijn teamruiters in de eerste manche ook nadrukkelijk manifesteerde. Dat de paarden die in het team zaten geen problemen hebben om foutloos te springen bewezen ze in de tweede manche, waardoor het Oranje kwartet opklom van een troosteloze zesde plek na de eerste ronde naar een tevreden stellende tweede plaats.

Nieuws

Meest gelezen

menu