Smalle selectie breekt E & O op

EMMEN Het mannenteam van Oosting Metaal Recycling E & O, dat zaterdag na de vrouwen in Emmen in een dubbelprogramma in actie kwam, verloor met 31-20 van Volendam.

De forse nederlaag in de play-offs om de Nederlandse titel doet vermoeden dat E & O tegen Volendam zaterdag volkomen kansloos was. Maar de thuisploeg kon het grootste deel van de eerste helft handballend nog aardig bijblijven.

E & O werd gaandeweg de partij, behalve door de goede tegenstander, genekt door de smalle selectie. Zo deden de oudgedienden Maarten Lueks en Erik Huizing dit duel niet mee. De feitelijk al gestopte spelers zijn maar voor een beperkt aantal duels in de kampioenspoule van de eredivisie inzetbaar.

Maar daarnaast ontbraken ook Toby Trouw en Freek Gielen wegens blessures. Mede doordat de krachten bij E & O tijdens de wedstrijd wegvloeiden kon het gat met Volendam niet gedicht worden. De ploeg uit het palingdorp bouwde de voorsprong in de tweede helft steeds verder uit, terwijl de tegenstand van E & O uitdoofde.

De Emmenaren staan nu op de zevende plek in de play-offs, waarin maandag Aalsmeer, eveneens in eigen huis, de volgende tegenstander is. E & O mikt op de zesde plek in de kampioenspoule, de laatste plaats die recht geeft volgend seizoen op deelname aan de Bene-League.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu