Sneijder ontbreekt tegen Engeland

Sneijder ontbreekt tegen Engeland ANP

Het Nederlands elftal moet het dinsdagavond tijdens de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Engeland zonder Wesley Sneijder stellen. De middenvelder liep vrijdag in de eerste helft van het duel met Frankrijk een hamstringblessure op. Hij moest zich na 36 minuten laten vervangen.

Sneijder viel uit tijdens zijn 121e interland voor Oranje. ,,Ik ben ruim twee jaar niet geblesseerd geweest'', stelde hij. ,,En nu gebeurt dit. Misschien zijn het de spanningen die ik allemaal heb gehad in Turkije. Het is daar niet echt fijn'', doelde hij op een serie terreuraanslagen. ,,We hebben niet veel ervaren spelers. daarom is het extra zuur dat na Robben nu ik afhaak. Aan de andere kant is dit weer een mooie kans voor een jonge speler'', zei de middenvelder die werd vervangen door Riechedly Bazoer.

Sneijder was niet te spreken over het optreden van Oranje. ,,We hadden bij rust met veel meer dan 2-0 achter kunnen staan'', mopperde hij. ,,Het gaat om taken uitvoeren en afspraken nakomen. We hebben nog even tot de start van de WK-kwalificatie, maar het kwartje moet wel een keer gaan vallen. Frankrijk was fysiek en technisch een stuk sterker. Misschien was het wel extra pijnlijk hoe we uiteindelijk verliezen. We komen op 2-2, terecht of niet. Zij zetten een keer aan het het is 2-3.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu