Waarom snowboardlegende en drievoudig olympisch kampioen Shaun White tranen met tuiten huilde in Peking

Drievoudig olympisch kampioen White sluit af zonder medaille ANP

Nog een keer wilde Shaun White shitteren in de half-pipe. Nadat de drievoudig olympisch kampioen afscheid nam als vierde kwamen de tranen.

De olympische reis van de 35-jarige Amerikaan begin met goud in Turijn en eindigde in zijn laatste run met een val. ,,Ik had graag goed willen landen, maar ik heb wat problemen met mijn achterste been’’, zei White. ,,Misschien was het druk, misschien vermoeidheid.’’

Daarna kwamen de trainen. Niet zozeer vanwege het resultaat, maar meer vanwege zijn hele loopbaan. ,,Dit is het dan’’, zei White. Zijn carrière in de sneeuw zit erop. ,,Het was een mooie reis. Ik ben zo blij en dank iedereen vanuit de grond van mijn hart’’, stamelde hij met betraande ogen.

'Je bent de liefde van mijn leven'

Hij voelde het respect van zijn collega’s, ook van de Japanse winnaar Ayumu Hirano, en het gejuich van het publiek was het ook niet ontgaan toen hij in de half-pipe gleed. ,,Snowboarding dankjewel, je bent de liefde van mijn leven.’’ De tranen bleven komen.

Zijn vijfde Winterspelen beschouwde de Amerikaan als een bonusronde. Zijn comeback bekroonde hij vier jaar geleden al met het goud in Pyeongchang. ,,Het hoogtepunt van mijn carrière.’’ Natuurlijk had hij dolgraag nog een keer op het podium gestaan. ,,Maar je kunt niet altijd krijgen wat je wilt’’, zo citeerde hij een bekende hit van The Rolling Stones. ,,Je krijgt wat je nodig hebt.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu