Sof Van der Poel in Waaslandcross

Sof Van der Poel in Waaslandcross ANP

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zaterdag een van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen gereden. De Nederlands kampioen, die vorige week in Zolder is onttroond als wereldkampioen, werd in de Waaslandcross in het Belgische Sint-Niklaas op grote afstand gereden. Hij eindigde als 22e.

Van der Poel kwam eerder op dag in het nieuws met de mededeling dat hij zich op de mountainbike wil kwalificeren voor de Olympische Spelen van Rio. Hij gaat de komende tijd zijn eerste wedstrijden rijden.

De zege in de Waaslandcross was voor de Belg Laurens Sweeck. Hij rondde een solo in de slotfase keurig af en bleef kersvers wereldkampioen Wout van Aert en routinier Sven Nys voor.

Misstap

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Van der Poel, die in het begin van de wedstrijd een aanval plaatste en zelfs alleen aan kop kwam. Een misstap in de modder bleek echter kwalijke gevolgen te hebben. ,,Ik had pijn in mijn rug en voelde de krachten wegvloeien. De race uitrijden was pijn lijden, maar ik deed het uit respect voor de organisatie en de fans'', twitterde hij.

Lars van der Haar was de beste Nederlander op de achtste plaats. Thalita de Jong won met overmacht de wedstrijd bij de vrouwen. De Nederlandse wereldkampioene nam vanaf de eerste ronde de leiding en stond deze niet meer af.

Nieuws

Meest gelezen

menu