Spaanse voetbalclubs mogen vanaf maandag zonder beperking trainen

Spaanse voetbalclubs mogen vanaf maandag zonder beperking trainen ANP

Voetbalclubs uit de twee hoogste klassen van Spanje mogen vanaf maandag weer voluit trainen. Dat hebben de organisatoren van beide competities zaterdag laten weten.

De beste voetbalploegen van Spanje begonnen begin deze maand weer met trainen, na de uitbraak van het coronavirus. Ze begonnen in kleine groepjes en oefenden afgelopen week al met maximaal veertien spelers op het veld. Vanaf maandag mogen ze met de hele selectie oefenen.

De Spaanse clubs maken zich op voor de hervatting van het seizoen. Sevilla en Real Betis spelen op 11 juni het eerste duel in La Liga na de coronapauze. De bedoeling is dat de laatste wedstrijden van het seizoen op 19 juli worden gespeeld.

Er staan nog elf speelrondes op het programma in la Liga. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid.

Het nieuwe seizoen van La Liga moet op 12 september beginnen. De Spaanse deelnemers aan de Champions League en Europa League komen naar verwachting in augustus nog in actie.

Nieuws

Meest gelezen

menu