Spandoek tegen discriminatie op voetbalveld Assen

De spelers van VVOG kwamen het veld op na een afkoelperiode, maar er werd niet meer verder gespeeld.

Voetbalclub VVOG staat zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen in de hoofdklasse C stil bij racisme en discriminatie.

Voorzitter Laurens de Kleine zal een spandoek met de tekst 'Zeg nee tegen racisme en discriminatie' onthullen.

De voetbalclub uit Harderwijk hoopt dat alle amateurverenigingen de actie zullen volgen en dat het uiteindelijk doorwerkt naar de profclubs in Nederland.

Oerwoudgeluiden

VVOG kwam afgelopen week in het nieuws toen aanvaller Pernelly Biya in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys uit Harkema werd geconfronteerd met oerwoudgeluiden. De assistent-trainer van VVOG vond dat de scheidsrechter in moest grijpen. Hij kreeg echter de rode kaart. Daarna besloot VVOG, gevolgd door de spelers van Harkemase Boys, van het veld te stappen.

Toen beide teams na de afkoelingsperiode het veld weer opstapten, maakten ze een gezamenlijk statement en weigerden ze verder te voetballen. Ze speelden de tijd vol door de bal doelloos rond te spelen.

Een camera had de gebeurtenissen vastgelegd. De beelden gingen snel rond in Nederland en daarbuiten en zorgden voor discussie over discriminatie op en rond de voetbalvelden.

Nieuws

Meest gelezen

menu