Spanje toch zonder Adama Traoré na coronatests

Spanje toch zonder Adama Traoré na coronatests ANP

Aanvaller Adama Traoré heeft zijn debuut voor Spanje weer moeten uitstellen. De 24-jarige vleugelspits van de Engelse voetbalclub Wolverhampton Wanderers is uit voorzorg weer uit de selectie gezet, omdat een coronatest geen duidelijke negatieve uitslag opleverde. Eerder in de week gebeurde hetzelfde, waardoor Traoré donderdag niet mocht meedoen in de eerste wedstrijd van de Nations League tegen Duitsland (1-1).

De tweede test was wel negatief. De aanvaller sloot daarom vrijdag in Madrid aan bij de Spaanse ploeg van bondscoach Luis Enrique. Het was de bedoeling dat hij zondag tegen Oekraïne zou debuteren, maar aangezien de laatste coronatest opnieuw geen duidelijke uitslag opleverde, heeft Traoré in lijn met de protocollen van de Europese voetbalbond UEFA de selectie toch weer verlaten.

De fysiek sterke vleugelspits werd vorig jaar al eens opgeroepen voor twee EK-kwalificatiewedstrijden, maar hij meldde zich toen af, officieel vanwege een blessure. De aanvaller twijfelde lang of hij voor Spanje wilde uitkomen of voor Mali, het land waar zijn ouders vandaan komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu