Spanning stijgt in aanloop naar de halve finales van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

SC Elim won de vorige editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Foto: Archief Boudewijn Benting

Vijfentwintig ploegen strijden zaterdagavond in de halve finales in vijf sporthallen om vijf finaleplaatsen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

In poule A zijn SC Erica en de winnaar van het vorige jaar SC Elim favoriet voor de winst, maar Dalen , Weerdinge en HZVV zullen hun huid zeer zeker zo duur mogelijk verkopen.

In poule B maakten EMMS en De Weide in de kwartfinale de meeste indruk, maar er zijn zeker kansen voor CSVC, Titan en Alcides.

Verliezend finalist favoriet in poule C

In poule C is Noordscheschut, de verliezende finalist van het afgelopen jaar, de grote favoriet. De ploeg van trainer Marc van Meel krijgt echter ongetwijfeld veel tegenstand van het verrassende Protos, Zuidwolde en Nieuw Buinen.

In poule D hebben Gramsbergen en MSC vooraf de beste papieren, maar Beilen Hoogeveen (zat) en Drenthina kunnen wellicht voor een verrassing zorgen.

In poule E lijken de poulewinnaars van de kwartfinale Hoogeveen (zon) en ASVB grote kans te maken, maar ZZVV , SVBO en Emmen zijn vooraf ook zeker niet kansloos.

Finaleronde op 5 januari

De winnaars van de vijf poules plaatsen zich rechtstreeks voor de finaleronde op zaterdag 5 januari in Sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee van de vijf poules spelen aanstaande woensdag in een tussenronde om de zesde overgebleven finaleplaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu