Sparta Rotterdam legt Duitse spits Thy vast

Sparta Rotterdam legt Duitse spits Thy vast ANP

Sparta Rotterdam heeft Lennart Thy aangetrokken. De 28-jarige Duitse spits komt over van PEC Zwolle, waar zijn contract afliep. Thy ondertekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel.

Thy speelde in het verleden ook voor FC St. Pauli, Werder Bremen, VVV-Venlo en Büyüksehir. Hij kwam anderhalf seizoen uit voor PEC Zwolle.

"Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de eredivisie te handhaven", liet directeur betaald voetbal Henk van Stee weten. "In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daaraan bij. Hij is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team, mede door zijn nimmer aflatende inzet."

Sparta legde eerder voor het komende seizoen al centrale verdediger Michaël Heylen vast. Hij komt over van FC Emmen. "We zijn erg blij dat we, in deze voor de voetbalwereld vreemde periode, de twee belangrijke posities in onze selectie zo snel ingevuld hebben", gaf Van Stee te kennen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu