Sparta lijdt zeldzame nederlaag

Sparta lijdt zeldzame nederlaag ANP

Sparta Rotterdam heeft op weg naar de titel in de Jupiler League een zeldzame nederlaag geleden. Almere City FC bracht maandag de fiere koploper van de eerste divisie de derde nederlaag van het seizoen toe. Een eigen doelpunt van Sherel Floranus in de 76e minuut leverde de thuisploeg de drie punten op.

Sparta had sinds 13 oktober 2015 de status van een ongeslagen ploeg. De titel is een kwestie van tijd, maar Almere City FC bewees maandag dat het momenteel in uitstekende vorm verkeert. De ploeg van trainer Jack de Gier won de laatste vier wedstrijden, leidt in de vierde periode en steeg naar de dertiende plaats.

De ruim 1600 toeschouwers in het Yanmar Stadion zagen een energiek Almere City, dat zich in de eerste helft nadrukkelijk liet zien, maar niet wist te scoren. In de tweede helft was Sparta beduidend beter, maar de ploeg van trainer Alex Pastoor kwam ongelukkig op achterstand doordat Floranus een strakke voorzet van Pelle van Amersfoort in eigen doel werkte. Het slotfoffensief bleef zonder resultaat.

VVV

VVV-Venlo kwam in De Koel 3-1 achter tegen RKC Waalwijk, maar wist de wedstrijd in het laatste halfuur te kantelen en alsnog met 4-3 te winnen. Jonathan Opoku scoorde twee keer in die cruciale fase. De overwinning betekende dat VVV zich handhaafde op de tweede plaats en de kloof naar Sparta naar tien punten verkleinde.

FC Eindhoven, de nummer drie in de stand, verloor met 2-1 van Fortuna Sittard. Roel Janssen maakte beide goals voor de Limburgers, die ondanks de grote financiële zorgen het seizoen mogen afmaken.

Nieuws

Meest gelezen

menu