Sparta neemt afscheid van elf spelers

Sparta neemt afscheid van elf spelers ANP

Sparta heeft vrijdag conform de regels elf spelers laten weten dat er volgend seizoen geen plaats meer is voor hen in de selectie. De bekendsten van wie de Rotterdamse club, die in de Jupiler League fier aan kop gaat, afscheid neemt zijn Johan Voskamp en Christian Supusepa. Ook Huseyin Dogan en Romano van der Stoep krijgen geen nieuw contract aangeboden.

Door het vertrek van deze voetballers op Het Kasteel komt er ruimte vrij op begroting voor investeringen. Sparta staat zes duels voor het einde van de competitie elf punten voor op VVV-Venlo en kan de promotie naar de eredivisie bijna niet meer missen. De Limburgse concurrent heeft ook nog een wedstrijd meer gespeeld.

Sparta brak het contract met Mart Dijkstra open en verlengde het tussentijds met een extra jaar, tot de zomer van 2019. Trainer Alex Pastoor ziet veel kansen voor de middenvelder. ,,Mart is een echte teamplayer en heeft zijn plafond nog lang niet bereikt. Met onder andere zijn instelling en mentaliteit is er nog voldoende ruimte voor progressie.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu