Sparta sprak op straat met aanwinst Thy na gesloten koffietentje

Sparta sprak op straat met aanwinst Thy na gesloten koffietentje ANP

Sparta Rotterdam heeft de transferonderhandelingen met de nieuwste aanwinst Lennart Thy op straat in Almere gedaan. Dat heeft technisch directeur Henk van Stee, die trainer Henk Fraser met zich meenam, verteld op het social media-kanaal van de Spartanen.

Thy, een 28-jarige spits uit Duitsland, woont in de buurt van zijn huidige club PEC Zwolle en daarom werd besloten ergens halverwege tussen Rotterdam en Zwolle af te spreken voor een kop koffie. Almere werd gekozen als locatie omdat daar een Starbucks zit "die altijd open" zou zijn.

Eenmaal ter plaatse bleek dat het koffietentje de deuren toch had gesloten vanwege het geldende horecaverbod in verband met het coronavirus.

"Daar sta je dan met zijn drieën middenin Almere", zegt Van Stee over het moment. "Toen hebben we op een terras drie stoelen gepakt en een tafeltje en zijn we 1,5 meter uit elkaar gaan zitten. We hebben over koetjes en kalfjes gepraat en een hoop lol gemaakt. Ik heb het gevoel dat dat de doorslag heeft gegeven." De partijen kwamen eruit en Thy tekende voor twee seizoenen op Het Kasteel.

Het drietal werd niet herkend in Flevoland. Van Stee: "Als een journalist dat had gezien en een foto zou maken, dan zou dat wel een unieke foto zijn."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu