Spelers Lycurgus opgeroepen voor Oranje

Just Dronkers. FOTO ARCHIEF DVHN

Bondscoach Gido Vermeulen presenteerde dinsdag de eerste selectie van het Nederlands volleybalteam. Tot de uitverkorenen behoren enkele spelers van Abiant Lycurgus.

Op de zogenaamde longlist van Vermeulen prijken negen debutanten, zoals de Lycurgus-spelers Just Dronkers (libero), Sander Scheper (midden) en Auke van der Kamp (passer/loper). Ook de uit Veendam afkomstige Frank Lubberts, die eerder bij Lycurgus in de eredivisie speelde en nu voor Landstede Volleybal uitkomt, is voor het eerst voor Oranje opgeroepen.

Daarnaast behoren ook de voormalige Lycurgus-spelers Robbert Andringa (Asse-Lennik), Dennis Borst (Landstede Volleybal) en Mart van Werkhoven (opnieuw) tot de selectie. De ploeg van Vermeulen bestaat op dit moment uit 28 spelers.

Dick Kooy stopt als international bij het Nederlandse team. De 28-jarige passer/loper van de Turkse club Halkbank Ankara heeft een Italiaans paspoort aangevraagd om makkelijker te kunnen uitkomen in het land waar zijn vrouw vandaan komt. Kooy wil ook weer graag in Italië gaan spelen en zich permanent vestigen in het huis dat hij al in Milaan bezit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu