Podcast: 'FC Emmen kan naar boven kijken en seizoen FC Groningen dreigt als nachtkaars uit te gaan'

Willem Groeneveld en Lesmond Prinsen voor de podcast-microfoon. Illustratie": Infographics DvhN

FC Emmen zette zaterdagavond in eigen huis vakkundig VVV opzij en een reuzenstap in de strijd voor lijfsbehoud. Een dag later leed FC Groningen thuis tegen PSV de derde nederlaag op rij. Daarmee lijkt het seizoen voor de Groen-Witten als nachtkaars uit te gaan.

Daarover gaan FC Emmen-watcher Thijs de Jong, FC Groningen-volger William Pomp en analyticus Lesmond Prinsen onder de leiding van Willem Groeneveld in gesprek.

De 3-0 overwinning op VVV is een bijzonder knappe prestatie van de manschappen van Lukkien. Zo beet FC Groningen zich twee weken geleden nog kapot op de muur van Venlo, terwijl FC Emmen met goed aanvalsspel wel in staat was om gaten te schieten in de bus die VVV graag parkeert. De goede prestaties van FC Emmen zijn voor een groot gedeelte toe te schrijven op het conto van trainer Dick Lukkien. Daardoor groeit de vraag: waar ligt het plafond van de aimabele coach?

Top drie beste spelers

Verder natuurlijk aandacht voor de top drie beste spelers waar Lukkien ooit mee heeft gewerkt. Garcia Garcia en Van Dijk horen daar bij, zo liet Lukkien weten, maar wie is de speler die het trio compleet maakt?

Waar bij FC Emmen vooral gelachen wordt, overheerst het chagrijn in de Euroborg na het verlies tegen PSV. Groningen was zeker niet de mindere maar verliest de wedstrijd door een gebrek aan aanvallende stootkracht en door fouten van Buijs. Of heeft technisch directeur Fledderus de selectie niet goed samengesteld?

Zowel Pomp als Prinsen verwijt de coach in ieder geval dat hij het elftal te vaak door elkaar haalt, zo ook tegen PSV waar Buijs ineens middenvelder Schreck als linksback neerzette om het gevaar van Dumfries in te dammen. Maar het was juist Schreck die de fout in ging bij de goal van Dumfries. Daarnaast stellen de kenners vraagtekens achter het opstellen van Redan in plaats van Postema.

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Nieuws

Meest gelezen

menu