Sporting haalt uit naar spits Bas Dost

Bas Dost.

Sporting Lissabon heeft in een uitgebreid statement flink uitgehaald naar Bas Dost. Volgens de Portugese club staat de 30-jarige Drent zijn transfer naar Eintracht Frankfurt in de weg omdat hij met extra financiële eisen is gekomen.

Op de eigen website zet Sporting in negen punten uiteen hoe de contacten met Dost en zijn zaakwaarnemer Gunther Neuhaus de laatste maanden zijn verlopen. Volgens de clubleiding heeft de topschutter al in mei van dit jaar bij trainer Marcel Keizer aangegeven dat hij wil vertrekken. Een wens die door zijn zaakwaarnemer niet veel later is bevestigd.

12 tot 15 miljoen

Sporting en Neuhaus zochten vervolgens naar een oplossing. Voor Dost was belangstelling uit China, Rusland, Turkije en Mexico. Maar geen van die opties zag de aanvaller om persoonlijke redenen zitten. Tot ergernis van Sporting, dat volgens de krant O Jogo van die clubs 12 tot 15 miljoen euro had kunnen krijgen voor Dost.

Eintracht Frankfurt zou naar verluidt ‘slechts’ een transfersom van 8 miljoen willen neerleggen voor de beoogde opvolger van Sébastien Haller. Omdat Dost persoonlijk al rond was met Frankfurt en ook de beide clubs een principe-akkoord hadden, leek de deal in kannen en kruiken. Maar volgens Sporting kwam de spits op het laatste moment met aanvullende eisen.

Volgens O Jogo wil Neuhaus een miljoen omdat hij recht zou hebben op 500.000 euro per jaar dat Dost in Lissabon onder contract staat. Sporting zou dat niet willen betalen.

De club doet de berichtgeving in O Jogo af als fakenews. Sporting laat weten dat het nog steeds op zoek is naar een voor alle partijen bevredigende oplossing, maar dat het zich niet onder druk laat zetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu