Sportpsycholoog: voetballers in Duitsland nu extra gemotiveerd

Sportpsycholoog: voetballers in Duitsland nu extra gemotiveerd ANP

De bekende Duitse sportpsycholoog Hans-Dieter Hermann denkt dat de voetballers uit de Bundesliga vanaf komende week extra gemotiveerd op het veld staan. Als eerste competitie in Europa gaat de Bundesliga zaterdag na een onderbreking van twee maanden vanwege de coronacrisis weer van start.

"Ik denk niet dat het voor meer druk zorgt, eerder voor extra motivatie", zegt Hermann. "Deze doorstart zorgt voor een stabilisering van de economische situatie en het is een geweldige kans voor de clubs, de hele voetbalwereld kijkt naar Duitsland."

De clubs moeten zich houden aan strenge voorschriften. De wedstrijden worden zonder publiek gespeeld. "Voetballen in een leeg stadion is voor iedereen ongebruikelijk, maar niet geheel onbekend", aldus de sportpsycholoog, die al jarenlang nauw betrokken is bij het nationale elftal van bondscoach Joachim Löw. "Oefenwedstrijden vinden regelmatig ook plaats zonder toeschouwers. Bovendien: het zijn allemaal professionals. Ze zullen niet van wedstrijden in deze vorm houden, maar ze moeten er even aan wennen."

Nieuws

Meest gelezen

menu