Springruiters in subtop bij jachtspringen

Springruiters in subtop bij jachtspringen ANP

De Nederlandse springruiters hebben zich tijdens het jachtspringen bij de wereldbekerfinale in het Zweedse Göteborg niet vooraan kunnen laten zien. Harrie Smolders werd op zijn paard Emerald elfde in 68,04 seconden. Maikel van der Vleuten ging op Verdi in 68,44 seconden rond, maar kreeg vier strafseconden omdat hij een balk afwierp. De totaaltijd van 72,44 seconden was goed voor de achttiende stek.

Smolders was tevreden met zijn foutloze ronde, maar keek direct naar zaterdag. ,,Morgen is de belangrijke dag. Als het dan goed gaat heb je een hele goede uitgangspositie voor de derde ronde op maandag.'' Ook Van der Vleuten hield een goed gevoel aan het jachtspringen over ondanks een gevallen balk. ,,Verdi werd iets te vlak. Daar kon ik niet veel aan doen. Het was verder een goed parcours.''

De Française Pénélope Leprevost won het eerste onderdeel voor de springruiters. Op Vagabond de la Pomme had zij 63,78 seconden nodig voor het parcours en daarmee was ze ruimschoots sneller dan haar landgenoot Simon Delestre met Qlassic Bois Margot (66,04). Daniel Deusser uit Duitsland werd met Cornet d'Amour derde in 66,54 seconden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu