Sprinter Dai Dai Ntab uit Groningen verlaat Reggeborgh en tekent bij team Jumbo-Visma van Jac Orie

Daidai Ntab op het ijs van Thialf in Heerenveen.

Sprinter Dai Dai Ntab uit Groningen gaat voor team Jumbo-Visma schaatsen. De drievoudig Nederlands kampioen op de 500 meter komt over van Team Reggeborgh. Dat doet ook voormalig wereldkampioen Kai Verbij.

Ntab tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie. Hij is drievoudig en regerend Nederlands kampioen op de 500 meter. De 25-jarige sprinter pakte afgelopen seizoen bij de EK afstanden een zilveren plak op de kortste sprintafstand. Hij hoefde destijds alleen de Rus Pavel Kulizhnikov voor zich te dulden. Daarnaast maakte Ntab deel uit van het team dat afgelopen seizoen in Salt Lake City de wereldtitel bemachtigde op de Team Sprint.

Erg belangrijk

„De komende twee jaar zijn erg belangrijk voor mijn carrière. Ik wil er alles aan doen om daar het maximale uit te halen”, aldus Ntab. „Ik ben erg benieuwd naar de samenwerking met Jac en de andere teamleden. Ik heb het gevoel dat deze overstap mij verder gaat helpen in mijn ontwikkeling tot een absolute topsprinter. De komende jaren zullen dat uitwijzen.”

Kai Verbij

In navolging van Dai Dai Ntab heeft Team Jumbo-Visma ook Kai Verbij aan zich weten te verbinden. De voormalig wereldkampioen op de 1000 meter komt ook over van Team Reggeborgh en tekent eveneens een contract voor twee jaar.

Verbij veroverde in 2019 een gouden medaille op de 1000 meter bij de WK afstanden in Inzell. Daarnaast wist de 25-jarige sprinter in 2017 de mondiale sprinttitel te pakken. Afgelopen seizoen bemachtigde hij op de 1000 meter een bronzen plak bij de EK afstanden in Thialf. Verbij is tevens tweevoudig wereldkampioen op het onderdeel Team Sprint.

Hectische week

„Afgelopen week was een hectische week waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. Dat was geen gemakkelijke keuze omdat mijn huidige team erg goed voor mij is geweest de afgelopen jaren”, aldus Verbij.

„Echter sta ik op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen. ‘’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu