Stadionverbod van 2 jaar voor racistische fan

ANP

De supporter van voetbalclub Harkemase Boys die zaterdag tijdens de wedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk oerwoudgeluiden maakte tegen een donkere speler, heeft een stadionverbod van twee jaar gekregen. Dat heeft het bestuur bepaald.

De voetbalvereniging uit het Friese Harkema liet eerder weten de zaak te betreuren en dat clubs alleen achteraf kunnen reageren op dergelijk kwesties.

Een woordvoerder van Harkemase Boys zei tegen RTL Nieuws dat de club al tijdens het incident wist om wie het ging. De dader is waarschijnlijk negentien of twintig jaar.

De wedstrijd werd zaterdag gefloten door Gert Keijl. De scheidsrechter zegt dinsdag op de website van de KNVB dat hij er spijt van heeft dat hij de assistent-trainer van VVOG een rode kaart gaf toen hij de scheidsrechter op de oerwoudgeluiden richting speler Pernelly Biya wees. ,,Ik ben te formeel met de regels omgegaan. Ik had coulanter moeten zijn'', aldus de scheidsrechter nu. ,,Hier valt niet op te trainen, en dit was nieuw voor me. Het heeft me veel gedaan. Ik heb twee nachten niet geslapen. Ik ben doodop.''

Nieuws

Meest gelezen

menu