Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon uit Werkendam moeten genoegen nemen met zilver op EK beachvolleybal. Drentse speelster werd gehinderd door blessure

Katja Stam (links) met brace en Raisa Schoon moeten hun meerderen erkennen in de Zwitserse tegenstanders met aan het net Tanja Hueberli. Foto ALEX HALADA

De Drentse Katja Stam en haar partner Raïsa Schoon hebben op het EK beachvolleybal in Wenen genoegen moeten nemen met een zilveren medaille.

Het Nederlandse duo, de nummer 15 van de plaatsingslijst, verloor in de finale vrij kansloos in twee sets (15-21 12-21) van de Zwitserse vrouwen Nina Betschart en Tanja Hüberli, de nummers 3 van de plaatsingslijst. De uit Klijndijk afkomstige Stam raakte bij een stand van 9-9 in de tot dan gelijkopgaande wedstrijd geblesseerd aan haar linkerhand. De Drentse moest daarna verder met een brace verder spelen, maar had duidelijk last van de kwetsuur.

Zwitsers maakten nauwelijks fouten

De ervaren Betschart en Hüberli, die eerder in het toernooi in de kwartfinale de uit Emmen afkomstige Madelein Meppelink met haar partner Sanne Keizer hadden verslagen, zochten daarna aanvallend bewust de geblesseerde Stam op. De Zwitserse speelsters maakten nauwelijks fouten, verdedigden en blokkeerden goed. Op het tweede matchpoint werd het duel beslist.

Nieuws

Meest gelezen

menu