Stam neemt Groninger Bakkati mee naar FC Cincinnati

Said Bakkati in de Rotterdamse Kuip. Foto: DvhN

Jaap Stam wordt hoofdtrainer van de Amerikaanse voetbalclub FC Cincinnati. De 67-voudig international neemt assistent Said Bakkati mee naar de Verenigde Staten. Volgens Henk van Ginkel, de zaakwaarnemer van beide oud-voetballers, is de deal zo goed als rond. Bakkati is nu nog assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord.

Voor Stam ligt in Cincinnati een contract voor 1,5 jaar klaar, met een optie op nog een seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de 47-jarige trainer uit Kampen naar de VS kan vliegen. De Amerikaanse competitie MLS ligt al sinds maart stil vanwege de coronacrisis en het is onbekend wanneer er daar weer gevoetbald kan worden.

Stam verruilde een jaar geleden PEC Zwolle voor Feyenoord. Hij stapte eind oktober, een dag na de 4-0-nederlaag bij Ajax, echter al op. Onder leiding van zijn opvolger Advocaat klom Feyenoord weer op naar de derde plaats in de eredivisie. De 72-jarige Advocaat besloot onlangs er nog een jaar aan vast te plakken. Geboren Stadjer en voormalig speler van FC Emmen Bakkati zou een van zijn assistenten blijven.

Nederlandse spelers

FC Cincinnati heeft drie Nederlandse voetballers onder contract staan: Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia. Met Gerard Nijkamp, die Stam eerder als trainer aanstelde bij PEC Zwolle, heeft Cincinnati ook een Nederlandse algemeen manager. De Amerikaanse ploeg begon slecht aan het nieuwe seizoen met twee nederlagen.

Stam volgt Ron Jans op, die in februari opstapte nadat hij in een racismerel was beland. De 61-jarige Jans, ook oud-trainer van PEC Zwolle, zong in de kleedkamer een liedje mee waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt. Dat werd hem zo zwaar aangerekend, dat Jans onder grote druk besloot te vertrekken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu