Stam wil van FC Cincinnati stabiele club maken

Stam wil van FC Cincinnati stabiele club maken ANP

Jaap Stam wil van FC Cincinnati een stabiele club maken. De zei de voetbalcoach vrijdag bij zijn officiële presentatie bij de club uit de Amerikaanse profcompetitie.

"We willen natuurlijk allemaal meteen winnen, maar soms duurt dat even", zegt de oud-international. "Het is niet de bedoeling het ene seizoen bovenin mee te draaien en het volgende heel laag te staan. De club wil structureel omhoog. Ik zie heel veel mogelijkheden dat doel te bereiken."

Stam sprak van een doordachte stap. "Ik heb uitgebreid met bijna iedereen binnen de club kennis gemaakt en met iedereen ideeën uitgewisseld. Niet alleen met Gerard Nijkamp, de algemeen manager. Het was een nadeel dat ik niet persoonlijk kon overkomen, maar gelukkig zijn er goede alternatieven om elkaar uitgebreid te spreken. Ik weet wat er leeft bij iedereen, hoe de mensen er tegenaan kijken en wat ze verwachten. Ik heb er een heel goed gevoel bij."

Voor Stam ligt in Cincinnati een contract voor 1,5 jaar klaar, met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de 47-jarige trainer uit Kampen naar de Verenigde Staten kan vliegen. De Amerikaanse competitie MLS ligt al sinds maart stil vanwege de coronacrisis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu