Steeds meer aanwijzingen naar Tour in september

Steeds meer aanwijzingen naar Tour in september ANP

Het heeft er steeds meer van weg dat de Tour de France pas op 29 augustus van start gaat. Het departement van de Haute-Savoie maakte woensdag via sociale media bekend dat op 17 september de 18e etappe langs Plateau des Glières trekt. Het betreft de rit van Méribel naar La Roche-sur-Foron.

De mededeling van het departement van de Haute-Savoie volgt na het nieuws van het Franse dagblad Dauphiné Libéré van dinsdag dat de Tour van 29 augustus tot 20 september wordt verreden.

De Ronde van Frankrijk stond eigenlijk voor 27 juni tot en met 19 juli op de agenda. Maar vanwege de coronacrisis zijn alle grote evenementen in Frankrijk tot half juli verboden. Organisator ASO heeft de nieuwe data voor de Ronde van Frankrijk nog niet bevestigd.

Gevolgen

De verplaatsing van de Tour heeft ook gevolgen voor de Ronde van Spanje. Volgens verschillende Spaanse media gaat de Vuelta pas op 3 oktober van start in Utrecht.

De Vuelta staat nu nog van 14 augustus tot en met 6 september op het programma, met een start in Utrecht en finish in Madrid. De Ronde van Spanje begint met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede etappe leidt de renners van Den Bosch naar Utrecht. Breda heeft de start en de finish van de derde etappe weten te bemachtigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu