Steijn geschorst voor beledigen arbitrage

Steijn geschorst voor beledigen arbitrage ANP

Trainer Maurice Steijn van VVV-Venlo moet vrijdag de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen FC Volendam vanaf de tribune in De Koel bekijken. Steijn accepteerde donderdag het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, één wedstrijd schorsing voor het beledigen van de arbitrage.

Steijn was vorige week niet blij met de scheidsrechters tijdens het duel met Jong PSV, dat verloren ging door een strafschop in blessuretijd (1-2). ,,Met elf tegen vijftien is het lastig spelen, blijkt. Dat is jammer'', zei hij voor de camera. ,,Als je als VVV tweede staat en je wilt om het kampioenschap spelen, en de KNVB stuurt vier van deze mensen naar zo'n wedstrijd. Het gaat me om de houding van de heren. Dat je niks mag zeggen en dat je op een bepaalde manier wordt weggewimpeld.''

Daarmee was de tirade nog niet voorbij. ,,Vier jaar geleden heb ik een vierde official eens snotneus genoemd'', vervolgde Steijn. ,,Toen werd ik twee wedstrijden geschorst. Maar het zijn nog steeds snotneuzen. Het was een niveau van niks van de scheidsrechters vanavond. Dat verdienen mijn spelers niet. De KNVB zal wel weer bellen morgenochtend.'' De bond reageerde een paar dagen later inderdaad, met een schorsing als gevolg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu