Sterker Quintus schakelt E & O uit

Oosting E & O is donderdagavond in de eigen sporthal in Angelslo in Emmen uitgeschakeld in de nationale bekercompetitie. Tegen Quintus werd het 25-22 voor de bezoekers.

De overwinning voor de ploeg uit het Zuid-Hollandse Kwintsheul was zeker niet onverdiend. Quintus was net iets feller en doeltreffender dan de E & O-mannen. Daarnaast beschikten de bezoekers met de ervaren Sven Hemmes over een meer dan uitstekende doelman, die met geweldige reddingen het verschil maakte.

E & O kreeg vijf strafworpen, die alle door Hemmes werden gestopt. De 26-jarige, die vorig jaar nog in België speelde, werd daarbij uiteindelijk slechts een keer geklopt. Dat gebeurde nadat de rebound er alsnog werd ingegooid.

E & O tegen Quintus werd met respectievelijk de nummer drie en twee van de eindstand in de eredivisie lang een gelijkopgaande strijd. Na rust verzuimde E & O te scoren mede door het uitstekende keeperswerk van Hemmes. Quintus sloeg een gat van vier doelpunten.

E & O gaf zich onder aanvoering van een goede Toby Trouw, die zeven keer scoorde, echter niet gewonnen. Keeper Bas Bulthuis stopte meerdere schoten van de Quintus-aanval en E & O kroop weer dichterbij. Quintus won uiteindelijk met drie doelpunten verschil.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu