Stevens stopt wegens hartklachten

Stevens stopt wegens hartklachten ANP

Aan het dienstverband van Huub Stevens bij 1899 Hoffenheim is al na minder dan vier maanden een einde gekomen. De Nederlandse coach maakte woensdag bekend om gezondheidsredenen te stoppen. De 62-jarige Limburger heeft hartklachten. Zijn assistenten Alfred Schreuder en Armin Reutershahn nemen de taken voorlopig over.

,,Ik heb dat besluit genomen op aanraden van de artsen van de universiteitskliniek Heidelberg die me hebben onderzocht. Het spijt me zeer dat ik de club in deze moeilijke situatie moet verlaten, maar ik hoop en denk dat iedereen er begrip voor heeft dat mijn gezondheid prioriteit geniet'', zei Stevens tijdens de persconferentie. ,,Ik heb hartritmestoornissen en het kan zijn dat ik nog moet worden geopereerd.''

Hoffenheim verloor zondag thuis met 0-2 van concurrent SV Darmstadt 98. Daardoor staat de ploeg nu voorlaatste in de Bundesliga, met evenveel punten (veertien) als hekkensluiter Hannover 96. Het verschil met de veilige vijftiende plek is zeven punten.

Vertrouwen

De clubleiding sprak maandag nog vertrouwen uit in Stevens, die volgens manager Alexander Rosen niet voor ontslag hoefde te vrezen. ,,Zulke vragen moet je pas stellen als een ploeg geen strijd levert, maar dat is niet het geval. De resultaten zijn slecht, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar een andere trainer is op dit moment geen optie.''

Ook Stevens wilde na de thuisnederlaag nog van geen tussentijds vertrek weten. ,,Ik heb de vraag niet begrepen. Hoe kom je erbij?'', sprak hij met een boos gezicht. ,,We moeten hard blijven werken, soms helpt dat.'' Stevens werd in oktober 2015 aangesteld als trainer, als opvolger van de ontslagen Markus Gisdol. Ook toen stond Hoffenheim op de voorlaatste plaats. Onder Stevens ging het nadien nauwelijks beter.

PSV

Stevens was in de Bundesliga eerder werkzaam bij Schalke 04 (twee termijnen), Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV en VfB Stuttgart. In Nederland fungeerde hij als coach van Roda JC (twee termijnen) en PSV.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu