Stoor ik? Met vv Staphorst-trainer Paul Weerman: 'Ik heb bij thuiskomst een flesje wijn opengetrokken'

Met de rubriek ‘Stoor ik?’ haalt de sportredactie tijdens de coronacrisis een oud paardje van stal. Net als in vervlogen tijden bellen we dagelijks een betrokkene uit de sportwereld met de vraag hoe het hem of haar vergaat. Deze keer Paul Weerman (43), oud-spits van onder meer FC Emmen en Veendam en huidig trainer van vv Staphorst. Dinsdag werd bekend dat zijn team - net als ACV - alsnog naar de derde divisie promoveert. En de eerste vraag is altijd...

Paul Weerman.

Paul Weerman. Foto: Leo de Harder

Stoor ik?

„Nee hoor. (...) Sorry, meer kan ik er niet van maken.”

Allereerst lijkt mij een felicitatie wel op zijn plaats.

„Dankjewel! Je wilt natuurlijk graag op een andere manier promoveren, door bovenaan te staan nadat álle wedstrijden zijn gespeeld. Aan de andere kant: voordat de competitie werd stopgezet wegens het coronavirus, stonden we er goed voor. We waren vijf punten los van ACV en hadden een beter doelsaldo. Het gevoel heerst dat wij kampioen waren geworden als wij de toenmalige vorm hadden doorgezet. Mooi dat wij alsnog naar de derde divisie promoveren.”

Ik gok dat jij er onder normale omstandigheden nu een flinke polonaise op had zitten?

„Die kans was wel aanwezig, ja. Nu hebben wij - de selectie en een paar andere mensen van de club - gisteravond na de training op gepaste afstand achter de tribune een flesje bier met elkaar gedronken. Bij thuiskomst heb ik een flesje wijn opengetrokken.”


Lees verder na onderstaande afbeelding.

Dit is de derde club op rij – na WKE en Achilles 1894 – dat het seizoen voortijdig is beëindigd, zij het deze keer met promotie. Is de vloek nu opgeheven?

„Die vloek is op een gegeven moment een eigen leven gaan leiden. Ik hebin mijn trainerscarrière inderdaad niet altijd geluk gehad. Het is natuurlijk bizar dat bij alle drie de clubs een seizoen voortijdig ten einde kwam. Ik denk niet dat heel veel trainers dat hebben meegemaakt. Maar we moeten het ook niet overdrijven, er waren redenen voor waar ik geen invloed op had. Ik stond toevallig voor de groep.”

Begin april zei je het niet eens te zijn met de beslissing van de KNVB om geen kampioenen en degradanten uit te roepen. Sta je daar nog steeds achter?

„Het ging mij er toen vooral om dat de KNVB zei dat er aan wederhoor was gedaan. Als je dat via een enquête doet, weet je van tevoren dat 95 procent van de clubs – middenmoot en de laagvliegers – geen probleem heeft met die beslissing. De overige 5 procent die op weg is naar promotie wel. We hebben nu geluk gehad dat er wat veranderingen hebben plaatsgevonden, waaronder Sneek dat om financiële redenen niet verder wilde in de derde divisie. Anders waren wij getroffen door eenzelfde scenario als bij Cambuur en De Graafschap.”

Wat is jullie doelstelling voor volgend jaar in de derde divisie?

„Ik hou er nooit zo van om mij voor de competitie ergens op vast te leggen. Er doen achttien ploegen mee, misschien zijn er zeventien beter dan ons. Voor hetzelfde geld worden we vierde van onderen en zeggen we achteraf: we hadden hoger kunnen staan. Verder ben ik blij dat de basiself van vorig seizoen grotendeels intact is gebleven. We gaan het waarschijnlijk ook doen met de huidige selectie. Corona brengt namelijk financiële gevolgen met zich mee, ook voor deze club. Prio is om die te overleven, niet om twee of drie spelers extra aan te trekken. Deze groep is gelukkig ambitieus en geeft altijd gas.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu