Strade Bianche prooi voor Cancellara

Strade Bianche prooi voor Cancellara ANP

Fabian Cancellara heeft zaterdag de tiende editie van de Strade Bianche gewonnen. De Zwitserse wielrenner pakte al zijn derde overwinning in Siena, door op de laatste steile kilometers Zdenek Stybar, Gianluca Brambilla en Peter Sagan te kloppen.

Al de hele dag werd het peloton langzaam maar zeker uitgedund en met nog twintig kilometer te gaan, besloot wereldkampioen Sagan op een van de stoffige stroken weg te springen uit de groep met 25 overgebleven renners. Onder anderen Robert Gesink moest direct passen, alleen Stybar en Cancellara konden volgen.

Zij raapten al snel Brambilla op, die als enige was overgebleven uit een kopgroepje. De Italiaan pikte moeiteloos aan en vormde met ploeggenoot Stybar een sterk blok. Tegelijk zorgde het viertal ervoor dat de achtervolgende renners niet meer konden terugkeren.

Met nog een paar kilometer te gaan, sprong Brambilla weg en met twaalf seconden voorsprong begon hij aan de laatste steile kilometer door Siena. In de smalle straatjes door het oude hart van de stad haalden Cancellara en Stybar hem nog bij. In de laatste bocht hield de Zwitserse veelwinnaar de deur goed dicht voor de winnaar van de laatste editie, waardoor die in de sprint kansloos was.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu