Straf dreigt voor FC Seoul voor sekspoppen

Straf dreigt voor FC Seoul voor sekspoppen ANP

Voetbalclub FC Seoul uit Zuid-Korea moet vrezen voor een straf voor het gebruik van sekspoppen als opvulling van de lege tribuneplekken. De tuchtcommissie van de hoogste profliga K League kondigde een onderzoek aan. Puntenaftrek kan mogelijk de uitkomst zijn of een hoge boete, meldde persbureau Yonhap.

FC Seoul bood maandag zijn excuses aan voor de poppen, die de club op de tribunes had geposteerd tijdens de wedstrijd tegen Gwangju. De competitie in Zuid-Korea is weer hervat in de coronacrisis, maar publiek mag het stadion niet in.

Sommige van de poppen droegen de outfit van de club, sommigen waren uitgerust met teksten om de spelers te ondersteunen. Ze waren allemaal fatsoenlijk gekleed, maar volgens de televisiekijkers had de club geen normale etalagepoppen besteld, maar poppen voor privédoeleinden. "Hun borsten zijn vier keer zo groot als bij normale etalagepoppen", zo luidde het op de social media.

FC Seoul liet weten dat dit niet de bedoeling was geweest. "We wilden voor wat sfeer op de tribune zorgen, maar we hadden uitdrukkelijk bij de leverancier gewone poppen besteld, geen 'adult' poppen. Dit is een misverstand, waarvoor we onze excuses aanbieden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu