Streep door Protos Weering: corona nekt het grootste zaalvoetbaltoernooi van het Noorden. ‘Dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen.’ (update)

Halve finales Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi in sporthal Angelslo. Fans van vv de Weide juichen tijdens de wedstrijd tegen EMMS. De weide won met 4-0.

De 44e editie van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi is van de baan.

De organisatie heeft vanwege de coronacrisis een streep door het toernooi gezet.

De organisatie acht het onmogelijk aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen bij een dergelijk groot zaalvoetbaltoernooi, waar elke editie ruim 20.000 toeschouwers op afkomen.

‘Dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen’

,,De situatie rondom corona ligt bij binnensporten nog gevoeliger dan bij buitensporten”, zegt voorzitter Gradus Zwiers van de organisatiecommissie. ,,Wij zouden maar een achtste deel van het gebruikelijke aantal toeschouwers mogen toelaten. Het toernooi leeft van en voor de vele toeschouwers. Het lijkt ons onmogelijk om de richtlijnen bijvoorbeeld in twintig hallen tegelijk tijdens de voorrondes te bewaken. Daardoor zou er een hele organisatie bijkomen. Dat zien we niet zitten. Het lijkt ons ook onmogelijk de 1,5 meter regel te kunnen handhaven. Bovendien neemt het aantal besmettingen heel snel toe. Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen.”

‘Toernooi is juist groot geworden dankzij publiek’

Het grootste zaalvoetbaltoernooi van het Noorden zou dit jaar op maandag 28 december van start gaan. De finale stond zaterdag 9 januari 2021 in de agenda. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat Protos Weering is afgelast.

Een 44ste editie zonder publiek was geen optie voor de organisatie. ,,Een Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is juist groot geworden dankzij de sfeer van het publiek. Het is uitgesloten dat we voor lege tribunes zouden gaan spelen.”

De 44e editie wordt een jaar uitgesteld. Vorig jaar won Hoogeveen de 43e editie, toen het team Noordscheschut met 3-0 in de finale versloeg. Jaarlijks doen ongeveer honderd clubs aan het toernooi mee.

Nieuws

Meest gelezen

menu