Strijd om Trompbeker op golfbaan in Glimmen brandt wederom los

Sfeervol archiefbeeld van een eerdere editie van de strijd om de Trompbeker op de baan in Glimmen.

Sfeervol archiefbeeld van een eerdere editie van de strijd om de Trompbeker op de baan in Glimmen.

De golfbaan in Glimmen is tijdens het Pinksterweekeinde traditiegetrouw het decor van de strijd om de Trompbeker, voor spelers en speelsters tot en met 21 jaar.

Het prestigieuze toernooi vindt plaats op de baan van de Noord Nederlandse Golf & Country Club (NNG&CC). Sinds 1960 staat de Trompbeker op de kalender bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Vanaf 1996 is het Nederlands kampioenschap strokeplay tot en met 21 jaar eraan gekoppeld. Het toernooi vindt altijd plaats op de golfbaan van de Noord Nederlandse.

De bekendste winnaar van de Trompbeker is Joost Luiten. Hij won in 2004. Darius van Driel, die zich steeds nadrukkelijker begint te manifesteren op de European Tour, staat eveneens op de winnaarslijst. Hij was succesvol in 2010.

Bij de meisjes is Anne van Dam, door NOC-NSF in 2021 afgevaardigd naar de Olympische Spelen in Japan, de winnares met de grootste naam en faam. Zij was de beste in 2013. Marit Harryvan uit Winschoten was in 2014 de enige noorderling die met de Trompbeker aan de haal ging. De Drentse Karin Jansen werd in 2009 tweede.

In het deelnemersveld van de editie van komend weekeinde is de organiserende vereniging zelf goed vertegenwoordigd. Kian de Roo, Julian Dijk, Koen Friezema en Jorn Tuinman maakten dit seizoen alle vier deel uit van het eerste competitieteam van de Noord Nederlandse en doen op eigen terrein dus een gooi naar de prijzen.