Sudosa-coach Erik Noordijk helpt Gronings volleybalteam Lycurgus tijdelijk uit de brand en wordt assistent van Arjan Taaij

Erik Noordijk gaat tijdelijk aan de slag bij Lycurgus. Foto Jan Kanning

Het Groningse volleybalteam Amysoft Lycurgus heeft de technische staf tijdelijk versterkt met Erik Noordijk, de coach van de mannen Sudosa uit Assen.

Hij gaat bij Lycurgus in ieder geval de komende twee maanden als assistent van hoofdcoach Arjan Taaij aan de slag. Door het eerdere vertrek van Willem de Wit en het niet verlenen van een werkvergunning voor Canadees Chris Voth zat het Groningse team met een leemte in de technische staf. Omdat de Groningers over drie weken in Moskou Europees gaan spelen, moest er een oplossing worden gevonden.

Geen onbekende

Met Noordijk krijgt Lycurgus geen onbekende in de gelederen. Een paar jaar geleden was de Groninger ook al assistent. Behalve als coach van Sudosa is hij ook betrokken bij Jong Oranje op Papendal. ,,Vanwege de coronamaatregelen ben ik daar als externe nu niet welkom en bij Sudosa wordt uiteraard geen competitie gespeeld. Het is fijn dat het in onderling overleg gelukt is om op het verzoek van Lycurgus in te kunnen gaan’’, zegt Noordijk.

Rianne Verhoek

Ook op het gebied van de ontbrekende scouting is naar een oplossing gezocht. Voor de trip naar Rusland is in overleg met de volleybalbond Nevobo Rianne Verhoek bereid gevonden om daar de scouting voor haar rekening te nemen. Zij is als data/video-analist in dienst van de volleybalbond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu